Agenda

Zaterdag 3 februari, zaterdag 10 februari, zaterdag 17 februari en zaterdag 24 februari: Korfvlechten.

Naast het leren vlechten van een goede en stevige bijenkorf, komt ook de winning en bewerking en het gebruik van inheems materiaal, in het bijzonder het bindmateriaal aan de orde. Dat zijn in de eerste plaats bramen, boomwortels en boombast. De bedoeling is om daarvoor één of meer dagdelen uit te trekken, dus ook de natuur in.  De Locatie waar we zullen gaan werken, is op de boerderij in de buurt van de zwermstand, Hoeve op Vollenhof aan de Vollenhofsweg te Wezep. Voor de winning van het bindmateriaal zullen we misschien een keer even naar een natuurgebied in de omgeving moeten, maar dat valt nu nog niet te plannen

Als basis zullen we met roggestro werken, dat blijkt historisch gezien het beste materiaal. Met pijpestrootje (vaak bunt of bente genoemd), en met pitrus en vele andere in de natuur te verzamelen gras en rietachtigen kan gevlochten worden, zullen we uiteraard behandelen.

Hier is niet op tijd met weideboter gesmeerd!!
Bindingen gaan kapot. Repareren of niet? Repareren natuurlijk

Als u het vlechten van bijenkorven in de spiraalvlechttechniek hebt geleerd, kunt u in principe ook een broodmandje of een onderzetter, of ingewikkelder constructies met dezelfde techniek maken.

Voor opgave en meer info zie contact